Eerste Sport Helpt Friends-dag op woensdag 12 juni


Eerste Sport Helpt Friends-dag op woensdag 12 juniOp woensdag 12 juni vindt het eerste Sport Helpt Friends-dag plaats op het indrukwekkende Friendship Sport Centre’ in Amsterdam Noord. De ‘Sport Helpt Friends-dag’ is een volledig verzorgde sportmiddag voor kinderen tussen de 5 en 18 jaar met een (ernstige) ziekte of beperking, waar droomontmoetingen met Olympische topsporters werkelijkheid worden. Het doel van deze sportdag is om zoveel mogelijk kinderen uit het hele land een glimlach te bezorgen en hen even te laten “vergeten” dat zij ernstig of chronisch ziek zijn of een lichamelijke of mentale beperking hebben.

Deze volledig verzorgde sportdag bestaat uit een sportcarrousel en een droomontmoeting XXL. Op deze dag staat het faciliteren en stimuleren van sport en spel centraal en krijgen kinderen de mogelijkheid om topsporters te ontmoeten en samen met hen te sporten. Sport heeft een positieve impact op de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling van een kind. Door in aanraking te komen met sport leren kinderen samen te werken, om te gaan met winst en verlies, wordt hun doorzettingsvermogen op de proef gesteld en ervaren ze de kracht van saamhorigheid. Het programma begint om 14.30 uur en de barbecue is van 17.00 - 18.00 uur.

Ondanks dat de mogelijkheden om te sporten voor mensen met een handicap de afgelopen jaren is toegenomen komen kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en kinderen met een ernstige of chronische ziekte, wegens uiteenlopende redenen minder (makkelijk) in aanraking met sport dan gezonde kinderen. Ze komen niet mee, de kosten zijn te hoog of er is gebrek aan voldoende en deskundige begeleiding tijdens een activiteit. Een prachtig voorbeeld van hoe sport toegankelijk wordt voor kinderen met een beperking is het ‘Friendship Sport Centre’ in Amsterdam opgericht door oud-voetballer Dennis Gebbink. Hij stelt het centrum beschikbaar voor deze bijzondere ‘Sport Helpt Friends-dag’. Het Friendship Sport Centre, wordt door enkelen ‘het mooiste sportcentrum van de wereld voor de groep die het het hardst nodig heeft’, genoemd. Dit sportcentrum is het eerste en enige sportcentrum in Europa dat volledig uitgerust is voor kinderen en jongeren met een beperking. Een echte topsportomgeving met heel veel mogelijkheden. 

Wil jij er ook bij zijn? Het wordt een droommiddag waar dromen eindelijk werkelijkheid worden. Kijk daarom snel of je in aanmerking komt voor deze gave dag en meld je aan via: https://www.sporthelpt.nl/nl/friends-dag.


Deze 1e Sport Helpt Friends dag wordt mede mogelijk gemaakt door: JKF Kinderfonds, Stinafo, Fonds Gehandicaptensport, Dr.C.J. Vaillantfonds en Cairn Real Estate. Wilt u ook deze bijzonder dag steunen of met collega’s en relaties aan deze inspirerende dag mee te werken? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier.


Delen: